Foto: Pixabay

Ve cizině v současné době zavádí největší společnost světa, Amazon, své samoobslužné prodejny bez personálu. Podle majitele Amazonu, Jeffa Bezose, jde o světový unikát a budoucnost nakupování. I když Čechy nejsou Amerika, rozhodl se obchodní řetězec Coop, známý také pod dřívějšími názvy Jednota nebo Konzum, u nás udělat to samé.

Vedení společnosti Coop má v plánu otestovat prodejnu bez pokladních vybavenou pouze zaměstnanci na doplňování zboží do regálů. Pilotní provoz by pak mohl být spuštěn již příští rok – tvrdí to Pavel Březina, předseda představenstva Svazu českých a moravských spotřebních družstev Coop.

Foto: Pixabay

Inspirací pak má být ne Amazon Go, ale již fungující prodejny řetězce Coop z Norska a Švédska. I když má být projekt spuštěn již příští rok, je zde stále ještě mnoho provozních a organizačních problémů. Zároveň by v těchto nových prodejnách měl být i omezený sortiment, protože logicky nebude moci nabízet například zboží na váhu. Mimo to se společnost Coop zabývá i dalšími inovacemi v podobě možnosti objednat zboží na novém e-shopu a vyzvednout v prodejně či zavádění samoobslužných výdejních boxů.

Zdroj: Mediaguru.cz (odkaz)