Foto: Pixabay

Česká pošta pracovala po mnoho let v zavedeném systému a trvalo skutečně dlouho, než přišla s možností platit na jejich pobočkách klasickou platební kartou. Nedávno však oznámila mluvčí České pošty i dlouho očekávanou spolupráci s čínskou platformou Aliexpress. Nyní se podle všeho roztrhl s novinkami pytel, protože v tiskové zprávě oznámila Česká pošta spolupráci i s platformou Wish.

Wish je mezinárodní prodejní platforma, která byla založena v roce 2010 v San Francisku. V její nabídce pak můžeme najít i tolik oblíbené levné zboží z Číny. Asi největší výhodou pro klienty této platformy je, že díky spolupráci s Českou poštou nebudou muset své objednané zboží danit. 

Foto: Pixabay

Veškerá administrativa tak proběhne pouze mezi Wishem a Českou poštou a zákazník se nebude muset obávat placení daně z přidané hodnoty nebo cla. Tyto zásilky totiž budou předem propuštěny do volného oběhu v rámci EU. 

Pro konečného zákazníka se tak vlastně nemění vůbec nic. A to i přes to, že nedávno vydala Evropská unie nařízení, že pro ochranu vlastního trhu chce zdanit veškeré zásilky směřující do Evropy z mimoevropských skladů a navíc na ně uvalit clo. Výsledkem takovéto efektivní spolupráce bude rychlejší dodání a žádná administrativa pro zákazníka. Nezbývá než popřát České poště více takových užitečných dohod. 

Zdroj: ceskaposta.cz (odkaz)