Foto: Pixabay

Uvnitř této aplikace se skrývá nebezpečný mobilní trojský kůň Triada, jehož úkolem je stáhnout další trojské koně, spouště vynucené reklamy, vnucovat předplatné a monitorovat SMS v napadeném zařízení.

Tito hackeři využívají i toho, že mnozí nespokojení uživatelé hledají nějakou vhodnou alternativu právě ke komunikační aplikaci WhatsApp, protože nesouhlasí buď s novými podmínkami nebo zkrátka postrádají další možnosti personalizace prostředí.

Foto: Pixabay

Jako odpověď na částečnou nespokojenost je právě i FMWhatsapp verze 16.80.0. Uživatel napadeného zařízení přitom ani nemusí poznat, že se stal obětí útoku. Nejprve totiž vir shromažďuje údaje o napadeném zařízení a teprve poté na příkaz hackera začne stahovat a instalovat další viry.

Zde již přichází ta nejvíc problematická část, protože tyto další viry zobrazují vynucenou reklamu nebo připojují majitele k placeným službám. Uživatel je tak proti tomuto útoku takřka bezbranný. O tom, že byl napaden se bohužel dozví většinou až podle stavu svého bankovního účtu. Doporučujeme proto stahovat pouze originální a prověřené aplikace prostřednictvím oficiálních obchodů s aplikacemi.

Zdroj: Kaspersky.com (odkaz)