Foto: Pixabay

Nedávno světem prolétla aféra týkající se nejpopulárnější chatovací aplikace WhatsApp ohledně akceptování jeho nových podmínek. Mnoho uživatelů s novými podmínkami cíleně nesouhlasilo, ale WhatsApp jim vzkázal, že nebude trestat za nepřijetí podmínek a nechá je dál využívat jeho služeb.

Nově se však objevila zpráva, že WhatsApp již po celém světě vymazal více než dva miliony účtů, které porušovaly pravidla pro používání služby WhatsAppu vyplývající právě z nových podmínek. Jde především o účty uživatelů, kteří odesílají nadprůměrné množství zpráv. Jde totiž prý o tzv. spamovací účty.

Foto: Pixabay

WhatsApp totiž stanovil maximální limit pro odeslané zprávy a po jeho překročení je připraven zasáhnout. V případě porušení tohoto pravidla dojde nejdříve k ověření chytrým algoritmem, zda se jedná o spamové účty nebo o běžnou komunikaci. Dle společnosti je prý limit nastaven tak, že po jeho překročení je téměř jisté, že se jedná o spamový účet.

Server BBC uvedl, že jen od poloviny května do poloviny června byl WhatsApp nucen zablokovat dva miliony účtů. Dále se BBC zmiňuje, že všechny tyto účty pocházely z Indie, kde se nachází 400 milionů účtů a je tak největším trhem pro aplikaci WhatsApp. Samotný WhatsApp pak uvádí, že běžného uživatele, který denně zasílá průměrné množství zpráv se tato opatření prakticky netýkají. V případě, že by se i vám stalo, že bude váš účet zablokován, je zde možnost kontaktovat podporu WhatsAppu a nechat celou záležitost prošetřit.

Zdroj: CNN.com (odkaz)