Foto: Pixabay

Chatovací aplikace WhatsApp je tou nejpopulárnější na světě. V tuto chvíli se však může pochlubit i nedostatky, těmi jsou omezený počet zařízení, na kterých může fungovat a zároveň nemožnost využívat tuto aplikaci na tabletech. Dále nelze mít jeden účet na dvou smartphonech zároveň.

Pravdou je, že nedávno unikla zpráva, že WhatsApp prý připravuje nový systém, který by měl umožnit chatovat v aplikaci na počítači, zatímco mobilní telefon je offline. S touto funkcí souvisí i nedávno uveřejněná zpráva, že WhatsApp by konečně měl začít expandovat i na tablety.

Foto: Pixabay

Díky testerům z WABetaInfo jsme se dozvěděli, že součástí projektu starající se o implementaci nového způsobu připojení aplikace bez nutnosti mít neustále připojený telefon k internetu, je i vytvoření nezávislé aplikace pro iPady. V praxi by vám tak pro propojení iPadu s vašim účtem, a to nezávisle na mobilním telefonu, měl stačit i ten nejzákladnější model iPadu s WiFi připojením.

Vše je prozatím ve fázi testování a není přesně jasné, kdy bude nová možnost uvedena do praxe. Podle odhadů je však pravděpodobné, že se aplikace přesune do testovací fáze ještě letos. I tak se dočkáme nasazení nejdříve na počátku roku 2022. Dále WhatsApp pracuje na aplikaci pro tablety s operačním systémem Android, ale pro WhatsApp to není taková priority. Jinými slovy se aplikace pro Android tablety dočkáme, až bude mít svou aplikaci iPad.

Zdroj: 9to5mac.com (odkaz)