Foto: Pixabay

Aplikace WhatsApp, resp. její uživatelé, musí čelit velkému množství útoků ze strany hackerů a jejich virů. Ty totiž dokáží váš uživatelský účet na WhatsAppu zablokovat nebo vám ho dokonce vymažou. Z tohoto důvodu nově vývojáři WhatsAppu pracují na další funkci, která by měla dát uživatelům možnost odvolat se proti zablokovanému účtu v aplikaci.

Obdobná funkce je již zprovozněna v aplikaci WhatsApp na iOS, ale teprve nyní se vedení společnosti rozhodlo zavést ji i pro uživatele operačního systému Android. Ve verzi aplikace 2.21.18.5 tak bude moci uživatel nahlásit odvolání přímo přes rozhraní aplikace, pokud se domnívá, že jeho účet byl neoprávněně zablokován.

Foto: Pixabay

Zablokování může nastat například na základě zaslaného velkého množství zpráv, které je z pohledu WhatsAppu označeno jako spamování. Do svého odvolání musíte samozřejmě zadat patřičný důvod, proč z vašeho účtu odešlo neobvyklé množství zpráv nebo proč byl odeslán závadný obsah, atd.

Po odeslání odvolání se vaše žádost dostane k rukám týmu podpory WhatsAppu, který celou žádost manuálně prověří. To by mělo podle dostupných údajů trvat až 24 hodin. V případě, že tým podpory uzná neoprávněné zablokování účtu, obratem ho zase obnoví.

Zdroj: Indiatoday.in (odkaz)