Foto: Pixabay

Twitter je známá platforma, která má sta miliony uživatelů a přes kterou řídí Elon Musk svět kryptoměn. Mnoho let si Twitter zachovával svůj typický design i celkový layout. Nyní však přichází první redesign po dlouhé době. V praxi jsou změny však tak malé a nepatrné, že je běžný uživatel možná ani nezaregistruje.

Vylepšení se týkají jak webové platformy, tak i mobilní aplikace. Asi nejviditelnější změnou je pak změna písma na Chirp, což je první proprietární písmo na Twitteru. K tomuto fontu se Twitter uchýlil, protože prý poskytuje řadu výhod. Tou hlavní je způsob zarovnávání textu tweetů napsaných v západních jazycích.

Foto: Pixabay

Cílem je zjednodušení čtení obsahu při procházení časovou osou. Další výrazná změna se týká barvy. Nově by mělo být použito méně modré a měl by být kladen větší důraz na kontrast, aby vynikly jak často používané ikony, tak i vizuální obsah. Do budoucna by měl Twitter umožnit přizpůsobit si vzhled pomocí vlastní palety barev. Poslední změnou pak je přidání funkce, která při nahrávání videa do Spaces v systému iOS dokáže změnit váš hlas pomocí nejrůznějších efektů.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)