Foto: Pixabay

Pokud jde o skutečný zážitek z hraní, zdá se, že verze digitálního mazlíčka R2-D2 je prakticky pořád ta samá 20 let stará herní smyčka. Pomocí pixelového LCD displeje s rozlišením 24 na 30 a tří fyzických tlačítek budete moci svého mazlíčka R2-D2 vycvičit v 19 různých dovednostech, starat se o droida nabíjením a čištěním, aby byl šťastný, a budete s ním moc hrát devět různých mini her.

Na jednu stranu se může zdát, že je nová hračka R2-D2 první oficiální Tamagotchi, která obsahuje všemi tak milovaného droida. Ale jak víme, tak zdání může klamat, a už v roce 1997 vydala společnost Tiger Electronics hračku Giga Pet v hlavní roli s R2-D2 (a potom taky s Yodou a Rancorem). Zatím ale není jasné, je-li nový model R2-D2 technologicky vyspělejší nebo materiálně odlišný od původní verze Giga Pet, vzhledem k tomu, že se zdá, že technologie virtuálních mazlíčků pokročila ještě pomalejším tempem než Nokie.

Jen moc lidí asi nechápe, proč se Tamagotchi dalo dohromady s Disney na téměř tři měsíce, aby pak vydali R2-D2 mazlíčka. A popravdě, nás to taky mate. Ale pokud bych si měl dát nějaké rozumné vysvětlení, tak čekají, jestli se najdou stále lidi, kteří by o to měli zájem. Kdo ví, třeba bychom se postupně dočkali baby Yody jakožto mazlíčka.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)