Foto: Pixabay

Právě proto lidé v dnešní době stále častěji mění zaměstnání. Dalšími důvody pak mohou být zdravotní, ztráta existence pracovního místa či zkrátka pocit vyprahlosti a nenaplnění ze současného zaměstnání. Tito lidé pak povětšinou volí jednoduché řešení v podobě rekvalifikace.

REKVALIFIKACE? CO TO VLASTNĚ JE?

Pro rekvalifikaci je nutné absolvovat některý z rekvalifikačních kurzů, které trvají zpravidla 3-6 měsíců. V praxi jde o změnu či doplnění stávající kvalifikace. Na konci takového kurzu musí každý účastník podstoupit zkoušku, po jejímž úspěšném složení dostane osvědčení o rekvalifikaci. S tímto osvědčením již můžete žádat o práci v novém oboru či začít podnikat.

JAK POZNÁM KVALITNÍ REKVALIFIKAČNÍ KURZ?

Na trhu je k dispozici celá řada rekvalifikačních kurzů, avšak ne každý je akreditovaný. Oficiální akreditace udílí pouze MŠMT a je vždy nezbytné zkontrolovat, zda daný kurz má přidělenou platnou akreditaci. Nejlepší místo, kde je možné tak učinit, je Databáze akreditací, kde se nachází veškeré udělené akreditace již od roku 1990 až po současnost. Oproti tomu oficiální seznam na webových stránkách MŠMT je evidován pouze od roku 2014.

Foto: Pixabay

KDO SE MŮŽE PŘIHLÁSIT NA REKVALIFIKACI?

Přihlásit na rekvalifikaci se může téměř každý dospělý a svéprávný člověk. Rozhodně zde není podmínka maximálního dosaženého vzdělání či povinné praxe v zamýšleném oboru. Nezpochybnitelnou výhodou pak je rychlost, s jakou docílíte nového vzdělání v poměru k mnoha letům studií, které musí jiní pracovníci strávit na středních a vysokých školách.

CO Z TOHO BUDU MÍT JÁ?

Rozhodně máte jistotu, že se na dnešním trhu práce více uplatníte. V nabídce pak můžete najít populární a velice lukrativní obory, jako je účetnictví, IT, online marketing, atd. Rázem se tak stanete konkurenceschopnější na trhu práce a vaše šance na získání zaměstnání raketově vzrostou. V dnešní době je zvláště v případě malých a středních firem velká poptávka po lidech, kteří mají přehled a vzdělání ve více oborech.

NA KOHO SE OBRÁTIT?

Na trhu existuje mnoho společností, organizací a agentur, které nabízejí nejrůznější rekvalifikační kurzy či nabídku dalšího vzdělávání. V tomto případě je však všeobecně doporučováno obrátit se na ověřenou společnost nabízející akreditované kurzy MŠMT. Přesně takovou společností jsou rekvalifikacnikurzy.cz, kde naleznete nejen pestrou nabídku rekvalifikačních kurzů, ale i přehled všech udělených akreditací již od roku 1990.

Zdroj: rekvalifikacnikurzy.cz (odkaz)