Foto: Pixabay

V současnosti existuje zejména na sociálních sítích mnoho nejrůznějších výzev a jednou z nich je i tzv. „Milk Crate Challenge.“ V praxi jde o jednoduchý princip, vytvořit si pyramidu z přepravek a tu pak přejít. Tato výzva pochází ze Spojených států amerických, a i proto je v názvu „přepravek na mléko.“ V USA totiž vozí mléko ve stejných přepravkách, jako my pivo.

Doktoři však varují, že pády z takovéto pyramidy mohou být i smrtelné. Na internetu jsou pak dva typy videí – jedni, kteří po vratkých přepravkách přejdou a druzí, kteří se zřítí k zemi. Vzhledem k tomu, z jaké výšky padají jsou pády obzvláště děsivé a bolestivé. K této výzvě se také vyjádřil britský lékař Karan Rangarajan: „Vystavujete se vysokému riziku zranění. Může dojít k poranění hlavy, páteře, zlomení zápěstí, ošklivě zranit vás mohou i samotné plastové přepravky, ze kterých jsou nestabilní schody vytvořeny.“

I přesto přibývá mnoho neúspěšných pokusů, obzvláště od lidí posilněných alkoholem. Pravděpodobnost neúspěchu, obzvláště v případě, kdy je horolezec posilněn alkoholem, je tak vysoká, že je na zvážení každého, zda toto riziko podstoupí.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)