Foto: Pixabay

Repasovaná PC rozhodně neznamená rozbitá, pomalá či stará – jde totiž o modely z prémiových modelových řad, které byly součástí vybavení velkých firem po dobu třeba 3 let. Následně byly tyto zařízení odkoupeny, profesionálně prověřeny a veškeré závadné díly vyměněny. Jde tedy o zařízení, která jsou prověřená časem a která můžete získat jen za skutečný zlomek jejich pořizovací ceny.

Mezi repasovanými zařízeními můžeme navíc najít notebooky, PC sestavy nebo LCD monitory. Nákupem kvalitního značkového výrobku získáváte odolný a profesionální výrobek, který bude ještě dlouho sloužit. Již z výroby byla tato prémiová zařízení vyvíjena jako opravitelná na rozdíl od levných notebooků, kde oprava není zkrátka rentabilní.

Foto: Pixabay

EKO-Logická volba

Dalším aspektem hovořícím pozitivně pro volbu repasovaného zařízení je pak bez pochyby i ekologická stránka věci. Nákup použité techniky totiž pomáháte uchránit cenné zdroje naší planety. Využitím repasované výpočetní techniky totiž společně snižujeme poptávku po dílech a surovinách, které jsou zapotřebí k výrobě nových počítačů. To pomáhá zastavit drancování zdrojů v přírodě. Zároveň se snižuje šíření toxinů a chemikálií ve vodě a ve vzduchu, což ovlivňuje nejenom život člověka, ale i zvířat. Jde tedy o Eko-Logickou volbu díky které společně chráníme přírodu.

Elektroodpad zaplavuje planetu

Většina domácností v tuto chvíli nakupuje levnou spotřební elektroniku, která je nekvalitní a která vydrží sloužit jen několik málo let. V praxi tak dochází k obměně notebooků každé 3x, čímž vzniká obrovské množství elektroodpadu. Následkem takto vysoké poptávky po levných zařízeních pak narůstá i zvýšená poptávka po vytěžených zdrojích a dalších neekologických a nešetrných aktivitách. Jen za rok 2016 bylo dle odborných statistik evidováno 44 milionů tun elektroodpadu. V letošním roce se očekává nárůst na 51 milionů tun.

Samotná výroba notebooku je pak také velice náročná a nákladná a spotřebuje se při ní hned 50 prvků z periodické tabulky. I přes to je každoročně na světě vyrobeno přes 160 milionů notebooků. Naši volbou pro ekologické repasované zařízení rozhodně nezachráníme planetu, ale pokud se připojíme ke statisícům lidí, kteří učinili podobné rozhodnutí, můžeme zmírnit blížící se ekologickou katastrofu v podobě klimatických změn.

Vyberte si profesionály

Jednou z nejznámějších a nejpoužívanějších platforem pro nabídku repasované techniky na českém trhu je portál LevnaPC.cz, který každoročně zajistí spolu se svými zákazníky obnovení životního cyklu u 100 tun repasovaných počítačů, notebooků a monitorů. Připojte si i Vy a získejte kvalitní značkové repasované počítače. Pomůžete nejen sobě, ale i přírodě.

Zdroj: tisková zprava společnosti www.LevnaPC.cz