Foto: Pixabay

Společnost Microsoft nedávno poměrně překvapivě oznámila, že na podzim vydá svůj nový operační systém Windows 11. I když se oficiální vydání chystá až na podzim, již nyní je k dispozici tzv. testovací verze. Právě o tuto testovací verzi se začali ve velké míře zajímat hackeři z celého světa, což vyplývá to z tiskové zpráva společnsti Kaspersky.

Bezpečnostní experti antivirové společnosti Kaspersky jen za poslední měsíc odhalili na 850 nejrůznější variant škodlivých programů a virů určených primárně pro nový operační systém. Hackeři využívají toho, že mnoho uživatelů chce hladově vyzkoušet nový operační systém a z toho důvodu stahuje mnoho souborů a programů z neověřených zdrojů a nedbají dostatečné opatrnosti.

Foto: Pixabay

Po podrobné analýze zjistili experti z Kaspersky, že tyto programy měly zobrazovat nevyžádanou pop-u preklamu, otevřít hackerům přístup do uživatelova počítače, nasadit trojského koně nebo vyexportovat uživatelova uložená přístupová hesla a cookies. Experti proto vybízejí k extrémní opatrnosti a doporučují nestahovat soubory a programy z podezřelých zdrojů.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)