Foto: Pixabay

WhatsAp je v současné době nejpopulárnější chatovací aplikací, která disponuje členskou základnou větší než miliarda uživatelů. Je téměř jisté, že pro její velkou popularitu se velice často objevuje na hlavních titulcích časopisů a je v hledáčku celé veřejnosti.

I když je WhatsApp poměrně mohutnou aplikací, byla zde skutečnost, které vadila snad všem. Jde o posílání fotografií. WhatsApp totiž vždy pro úsporu místa dost výrazně fotografii komprimuje. Zaslaná fotografie je tedy dobrá jako náhled ale v žádném případě se nedá použít.

Foto: Pixabay

Podle serveru WABetaInfo by však měla nyní přijít na WhatsApp aktualizace, která by právě tento neduh měla změnit. Před odesláním fotografie by se vás měl WhatsApp dotázat, v jaké kvalitě ji chcete doručit. Na výběr máte:

  1. Automaticky – aplikace si sama rozhodne v jaké kvalitě fotografie pošle. Vše závisí primárně na kvalitě vašeho internetového připojení.

  2. Nejvyšší kvalita – fotografie by měla být odeslána v té nejlepší možné kvalitě. Není však známo, co to přesně znamená.

  3. Spořič dat – v této variantě bude snímek maximálně komprimován tak, aby zabral co nejméně místa.

Podle dostupných informací je jasné, že vývojáři WhatsApp chystají podobnou funkci i pro zasílání videí. Tuto novinku jistě všichni uvítají. Navíc zástupci WABetaInfor oznámili, že podobnou funkci chystá i Facebook pro svou druhou chatovací aplikaci – Messanger.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)