Foto: Pixabay

WhatsApp již dlouhých dvanáct let umožňuje svým 2,5 miliardám uživatelů pokojně chatovat o všem, co je zrovna napadne a propojuje lidi napříč kontinenty. Pravdou je, že v poslední době měl trochu problémů kvůli vynucenému schválení podmínek, které mu nařídila jeho mateřská společnost Facebook.

WhatsApp je úzce spojen s jedním jediným telefonním číslem a umožňoval propojení s aplikací WhatsApp Web, tj. s vaším počítačem, ovšem za předpokladu, že je mobil připojený k internetu. Dlouho se tak volalo po možnosti fungovat na několika zařízeních najednou.

Foto: Pixabay

Nyní je tato zpráva oficiálně potvrzena a WhatsApp skutečně umožní pracovat i z počítače či tabletu bez ohledu na to, zda je váš mobilní telefon zrovna online. Jde bez pochyby o nejočekávanější funkcionalitu, na kterou velká část uživatelů čeká.

Nová funkcionalita je však pořád v testovací fázi, takže je k dispozici pouze pro několik vybraných uživatelů. To, zda jste mezi nimi zjistíte vlastně velmi snadno. Stačí, abyste si otevřeli ve své aplikaci nastavení a následně otevřeli „Propojená zařízení.“ Pokud zde najdete položku „Multi-device beta“ jste mezi šťastlivci, kteří ji mohou vyzkoušet.

U sdílení účtu však nemůžete sdílet jeden účet pro tři telefony. Je však možné použít jeden telefon a tři další zařízení. Vývojáři navíc připojili i bezpečnostní pojistku. Zprávy z počítače sice odešlete i za předpokladu, že je telefon vypnutý, avšak pokud se nepřipojí do čtrnácti dnů, bude zařízení automaticky odpojeno.

Zdroj: TechCrunch.com (odkaz)