Foto: poskytnuto společností Huawei

Hodinky mají velký kruhový displej, který na pravém boku má dvě hardwarová tlačítka. Celý stroj pak pohání nový operační systém Harmony OS a výrobce slibuje mimo jiné i extra dlouhou výdrž 5 dní na jedno nabití. Najdeme zde však i tradiční funkce, jako je GPS, voděodolnost, měření okysličení krve (SpO2) a samozřejmě měření a záznam velkého množství sportovních aktivit.

DESIGN

Společnost Huawei si vždy potrpěla na elegantní design a u této modelové řady to jen dokazuje. U levnější varianty Watch 3 pak můžeme nalézt o něco levnější varianty použitých materiálů, jako je třeba nerezová ocel, ale vzhledově mohou být možná i přitažlivější, než jejich dražší sourozenec. Chloubou těchto hodinek pak je safírové sklo, které se vyznačuje extrémní odolností proti poškrábání, i když má o něco málo menší odolnost proti nárazům. Na spodní straně pak je keramický kryt a senzor pro snímání srdečního tepu.

Celkově lze konstatovat, že hodinky sedí na ruce poměrně pohodlně. Z naší strany má design jen dva nedostatky, a to je studivý pocit při nošení hodinek způsobený keramikou na spodní straně a velký displej. Dle našeho mínění by mohl být o trochu menší, protože to z těchto jinak úžasných hodinek dělá v podstatě mužskou záležitost. Jejich rozměry jsou 14 mm tloušťka a šířka 48 mm. I přes tyto robustní rozměry musíme ocenit jejich nízkou hmotnost 63 gramů.

DISPLEJ

Displej u modelové řady Watch 3 je o něco větší než u Watch GT2 a má průměr 1,43 palce s rozlišením 466×466 pixelů s jemností 326 bodů na jeden palec. Výhodou je, že displej je typu AMOLED, což je vždycky dobrá zpráva. AMOLED displej totiž disponuje vysokým kontrastem a sytými barvami. Navíc má displej jas až 1000 nitů, takže je dostatečně jasný i za ostrého slunce.

VÝBAVA

Uvnitř tepe srdce v podobě chipsetu Kirin A1 s 2GB operační pamětí (jejich předchůdce Watch GT2 měl pouze 32 MB). Každého potěší také interní úložiště o velikosti 16 GB či konektivita A-GPS, Glonass, BDS, Galileo, GZSS či Bluetooth 5.2. Najdeme zde také akcelerometr, barometr, kompas, gyroskop, snímač srdečního tepu, okysličení krve, senzor tělesné teploty a světelné čidlo, které slouží pro regulaci úrovně jasu displeje.

VÝDRŽ

Hodinky Huawei Watch 3 se nabíjí pomocí bezdrátového nabíjení Qi s výkonem 10W. Pozitivní je určitě skutečnost, že dokovací puk je zmagnetizovaný, takže k hodinkám snadno přilne a nemusíte řešit, zda vám hodinky k nabíječce doléhají. Plné nabití se pak dá docílit zhruba za hodinu. V našem testování jsme pak potvrdili výdrž hodinek zhruba na 5 dní při průměrné zátěži, sledování srdečního tepu a okysličení krve a 20 minut denně cvičení.

ZÁVĚR

Za naši redakci musím konstatovat, že hodinky Huawei Watch 3 jsou povedeným kouskem co se týče výkonu, displeje, výdrže i nabídky funkcí. Využijete je jak při obchodním jednání, v práci, tak při svém fitness tréninku. Jediné, co nás trochu zamrzelo je příliš velký displej. Za nás by mohl být klidně o trochu menší. Výhodou pak je bezesporu výkon, vyměnitelnost řemínků, AMOLED typ displeje, dlouhá výdrž a třeba i nový Harmony OS. Jediným výraznějším nedostatkem pak je tlačítko vystouplé z pravého boku, které mne osobně tlačilo při nošení do zápěstí.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Huawei

NEGATIVA:

  • Velký displej

  • práce s notifikacemi

  • absence NFC plateb

  • vyšší cena

  • nevhodně umístěné tlačítko

POZITIVA:

  • Použité materiály

  • AMOLED displej

  • výdrž

  • bezdrátové nabíjení

  • vodě odolnost

  • jas displeje

  • výkon