Foto: Pixabay

U většiny lidí má environmentální stres za následek pokles výkonnosti, celkové zpomalení tempa, zhoršuje koordinaci pohybů a oslabuje i psychiku. Tropické tepoty mají za následek výkyvy nálad, vyvolávají stres a nervozitu. Lidé jsou podrážděnější a agresivnější. Navíc se jim v noci hůře spí, probouzejí se unavení, neodpočinou si. To vše má vliv na celkový psychický stav i kognitivní funkce, jako je vnímání, paměť a soustředění, u někoho dokonce způsobuje až apatii.

Jak podstatně snížit dopad environmentálního stresu? Jednoduše. Pořízením klimatizace. Odborníci z firmy 81 klima a.s. vám nainstalují účinnou klimatizaci, která vás překvapí řadou dalších funkcí. Naprostým základem je udržení optimální teploty, a to jak v domácnosti, tak na pracovišti.

Foto: Pixabay

K tomu, abyste bez potíží fungovali v každodenním životě, potřebujete ideálně teplotu prostředí mezi 19 až 20 stupni Celsia. Vyplývá to z rozsáhlé studie provedené v roce 2003 v Anglii, která už tehdy upozornila na to, že stoupne-li okolní teplota o 5 stupňů, schopnost podávat plnohodnotný výkon klesne o čtvrtinu, a když přesáhne třicítku, tak téměř o polovinu.

S vedrem přichází ale i smog. V Praze a některých krajích (například na Ostravsku a Ústecku) ozon komplikuje dýchání. Zejména v těchto oblastech nebojují pouze se smogem z vysokých teplot, ale problémy řeší celoročně. Oblast Ostravy a okolí je nejvíce znečištěnou oblastí, nejen v České republice. Pravidelně zde dochází k překračování limitu pro polétavý prach a další znečišťující látky.

Foto: Pixabay

I s tím si klimatizace od 81 klima a.s. hravě poradí. Disponuje totiž několikastupňovým filtračním systémem, přes který vzduch prochází a zachytává zmíněné drobné částice. Jde o účinný systém filtrace, který čistí vzduch od prachu, pylu, smogu, zbytků odumřelé kůže a dalších drobných částeček. Nejvíce tuto funkci ocení lidé s nejrůznějšími respiračními onemocněními, alergici i osoby žijící ve zmiňovaných oblastech.

Zařízení od 81 klima navíc obsahuje ještě ionizátor, který produkuje záporné ionty. Všimli jste si, jak se vám dobře dýchá při pro procházce lesem nebo po dešti? Důvodem jsou právě záporné ionty. Bohužel ionizaci vzduchu v interiéru negativně ovlivňuje železobetonové zdivo panelových domů, kouření či velká koncentrace lidí v nevětrané místnosti.

Jak tomu můžeme zabránit? Řešení poskytuje ionizace vzduchu. „Ionizátory se podílejí na čištění vzduchu tak, že negativní ionty se doslova přilepí na prachové částice a bakterie. Negativní ionty způsobí, že jsou částice a bakterie příliš těžké na to, aby dále zůstaly ve vzduchu a jsou zachyceny vzduchovým filtrem,“ vysvětlil přínos ionizátoru Petr Odvářka, odborník s několika letou praxí za 81 klima a.s.

Pokud tedy chcete zatočit s environmentálním stresem, vyčistit si vzduch, a navíc získat psychickou pohodu, obraťte se na odborníky z 81 klima. Rádi vám navrhnou řešení šité přímo na míru.

Zdroj: tisková zpráva společnosti 81 klima a.s.