Foto: Pixabay

Od rodiny zaznívá že dívka byla chybně označena za jinou osobu a byla odvedena mimo areál. Podle matky se dokonce jedná o rasovou diskriminaci, jelikož dívka je tmavé pleti. Škody napáchané novou technologií stále více vycházejí na povrch, jelikož je čím dál více používaná jak firmami, tak policií. Studie ukazují, že umělá inteligence má problém rozpoznávat lidi s kůží tmavé barvy, což by mohlo pomoci osvětlit i tento případ.

 

Nepřesnosti v určování rasy nebo pohlaví a zneužitelná povaha přispívá ke snaze amerických států s technologií bojovat. Například Maine začal limitovat ve vlastních řadách, tedy policii v používání kamer s umělou inteligencí. Naopak Portland a Oregon omezuje použití technologie soukromými subjekty.

Foto: Pixabay

Organizaci „fight for the future“, která bojuje o zakázání použití technologie rozpoznávání obličejů soukromými subjekty podporuje stále více lidí a skupin. Zda se opravdu dočkáme nějaké zásadní změny se tedy zjevně dozvíme již brzy. Do té doby můžeme však jen diskutovat o tom, kde končí a kde začíná naše svoboda.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)