Foto: Pixabay

Člověk po nich zkrátka nemůže chtít, aby zvládli složité operace v obrázkových editorech současně s videohovorem. Pro výběr správného zařízení je důležité ujasnit si, jakou chcete značku, výkon, váhu, rozměry, barvu a jak má být spolehlivý. Moderním a velice hojně využívaným řešením je nákup repasovaných notebooků.

CO TO JE REPASOVANÝ POČÍTAČ?

Mnoho lidí si pod pojmem repasovaný počítač představuje nějaký bazarový poškrábaný střep, který stejně dlouho nevydrží. Opak je pravdou. Repasované počítače jsou prakticky mnohem lepší než nové. U nového se vám může stát, že máte smůlu na kus a brzy se porouchá. Repasované počítače se získávají tak, že se z velkých institucí a bank skoupí velké množství notebooků a počítačů.

Foto: Pixabay

Ty jsou otestovány, důkladně vyčištěny a pokud je to potřeba, opotřebované součásti vyměněny. Zákazník tak dostane plně funkční zařízení se zárukou. Jediné, s čím se musí zákazník spokojit je skutečnost, že se nejedná o nejnovější model, ale třeba tři roky starý a navíc se zde může objevit nějaký drobná kosmetická vada. Mnoho společností si na notebook třeba nalepí své logo, po jehož odstranění zůstane například světlejší místo. To však nikterak neovlivní kvalitu a funkčnost zařízení.

Navíc notebooky, které jsou určené k repasování jsou téměř výhradně prémiové modely jako je HP EliteBook, Dell Latitude nebo Lenovo ThinkPad. Tyto modely měly v době nákupu naprosto nejnovější konfigurace, proto i dnes jsou o mnoho lepší než jakýkoliv levný notebook. Rozdíl je samozřejmě i v kvalitě použitých materiálů, které jsou u prémiových modelů jednoznačně lepší. Jejich pořizovací cena byla původně v řádech mnoha desítek tisíc korun. Cena repasovaného počítače je pak o zhruba dvě třetiny nižší než jeho původní cena. O porovnání s bazarovým počítačem tak nemůže být ani řeč.

V praxi tak každý repasovaný počítač má o mnoho lepší parametry, než většina z nás vůbec kdy využije. Není potřeba se bát ani přílišné poruchovosti. Tyto notebooky jsou vyrobeny v kategorii business notebooků tak, aby měly dlouhou životnost a tomu odpovídá i jejich kvalitní konstrukce na rozdíl od běžných levných notebooků, které často nevydrží déle než rok. Navíc u business notebooků se předpokládá, že budou mít každodenní mnohahodinovou zátěž ze strany businessmanů a tuto zátěž musí ustát.

Výběr těch počítačů, které půjdou na repasování je velice přísný. Pokud se najde nějaký počítač, který zkrátka neodpovídá standardům, má velkou estetickou vadu nebo je vadný po hardwarové stránce, je ze seznamu zařízení určených k repasování bez milosti vymazán.

Foto: Pixabay

JE REPASOVANÝ NOTEBOOK VHODNÝ I PRO MNE?

Repasovaný počítač je skvělá volba pro každého, který chce mít prémiovou kvalitu a spolehlivost, ale svým rozpočtem se dostane maximálně na nějaký levný čínský notebook. Repasovaný notebook také ocení ti, kteří potřebují svůj notebook neustále přemisťovat a nosit s sebou. U těchto zařízení se pak nemusíte rozhodně bát, že by vám začaly nějak vrzat či se rozkládat přímo v batohu.

KDE SE DÁ TAKOVÝ REPASOVANÝ POČÍTAČ SEHNAT?

V první řadě je důležité sehnat si kvalitního prodejce, který má vysoké standardy kvality. Zároveň je důležité najít takového prodejce, který s vámi jedná na rovinu a dokáže vám popsat skutečný stav notebooku, a to včetně poskytnutí informace zda je baterie původní se sníženou kapacitou či nová. Druhým vodítkem je zeptat se na klávesnici, ta mnohdy bývá anglická. Kvalitní dodavatel vás na to však upozorní a nabídne i přelepky, které v kombinaci se softwarovým rozložením klávesnice dokáží přetvořit původní na plně českou klávesnici.

Na trhu je mnoho prodejců, ale mezi kvalitní a osvědčené prodejce bez pochyby patří e-shop PočítačeZaBabku.cz, který má širokou nabídku zařízení za přijatelné ceny. Navíc i ze strany zákazníků chodí pozitivní ohlasy a reference týkající se jejich vstřícného přístupu. Pokud tedy zvažujete nákup nového zařízení, obraťte se na odborníky PočítačeZaBabku.cz.

Zdroj: Informace poskytnuté z tiskové zprávy společnosti PočitačeZaBabku.cz