Foto: Huawei.com (odkaz)

Jde o model Huawei Watch 3 Pro, které mají pouzdro vyvedené v titanu kombinovaného s keramikou. Tím dokáží i přes svůj větší rozměr garantovat poměrně nízkou hmotnost 63 gramů. Průměr těchto hodinek je neskutečných 48 mm, což je opravdu extrémní rozměr.

Tím se hodinky selektují jako čistě mužská záležitost a i pro některé vyzáblé typy budou hodinky spíše větší. Řemínek je pak stylově kožený nebo titanový. Samozřejmostí je pak vodotěsnost hodinek a to až do tlaku pěti atmosfér.

Na samotném pouzdře hodinek na pravé straně pak naleznete dvě tlačítka. Horní tlačítko připomíná vzhledem klasické ručičkové hodinky, ale v tomto případě s ním můžeme ovládat nastavení hodinek a má haptickou odezvu. Spodním tlačítkem si pak aktivujeme režim cvičení. Dále hodinky obsahují hlasitý a vzhledem k účelu i kvalitní reproduktor a mikrofon pro možnost uskutečnění hlasového hovoru.

Samotný displej je pak vyveden v podobě AMOLED panelu s průměrem 1,43 palců a rozlišením 466×466 pixelů. Až pozoruhodná je pak vysoká úroveň svítivosti 1000 nitů, která překonává i většinu mobilních telefonů. Díky tomu vždy budete mít záruku, že si pohodlně přečtete údaje na displeji i za velmi jasného počasí.

Tento skvost je pak chráněn safírovým krycím sklem, které se vyznačuje tím, že je prakticky nemožné ho poškrábat. Vzhledem k tomu, že se jedná o hodinky od společnosti Huawei, je samozřejmostí i velké množství senzorů, kterými si změříme tepovou frekvenci, okysličení krve či teplotu pokožky. Navíc prý dokáže za použití údajů z jednotlivých senzorů stanovit i množství cukru v krvi.

Díky svému designu dokáží hodinky reprezentovat na obchodní schůzce i poslouží jako fitness náramek a osobní trenér. Při běhání vám například pohlídá tepovou frekvenci, rychlost, okysličení krve i rytmus jakým běžíte. O všech těchto skutečnostech vás bude informovat hlas z hodinek.

Z pohledu konektivity nabídnou hodinky eSIM, Bluetooth 5.2 i NFC. V tomto případě je možnost použít NFC v České republice zatím ve fázi vyjednávání s tuzemskými bankami. Jako operační systém na nás čeká novinka Harmony OS, která svým vzhledem významně připomíná předchozí operační systém. Každopádně je nutné uznat, že systém je rychlý, intuitivní a přehledný. Navíc zde máte možnost si aplikace uživatelsky přizpůsobit a případně doinstalovat další přímo přes obchod v hodinkách.

Baterie nám pak nabídne až dvou týdenní výdrž ovšem v závislosti na množství využívaných funkcích a vlastnostech. Při běžném používání se však odhaduje spíše výdrž v rozmezí okolo pěti dnů.

ZÁVĚR

Hodinky jsou skvělou volbou pro každého, kdo potřebuje partnera jak na obchodní schůzku tak do fitka. V mnoha ohledech navíc překonávají i svého největšího rivala, hodinky Apple Watch. Jde zkrátka o stylovou záležitost nabušenou funkcemi, která se bohužel hodí spíše na chlapské ruce. Za naši redakci však můžeme tyto hodinky jedině doporučit.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Huawei