Foto: Pixabay

Populární americká streamovací služba Netflix v tuto chvíli nabízí skutečně obsáhlou knihovnu filmů a seriálů. Nyní se však rozhodla, že své portfolio rozšíří a chce expandovat i do světa videoher. Novou herní sekci v Netflixu by měl vést bývalý manažer z Electronic Arts a Facebook, Mike Verdu.

Další členy pro herní divizi chce Netflix nabrat v příštích týdnech. Oficiální spuštění pak Netflix plánuje již na příští rok. Netflix by si údajně neměl za novou službu účtovat žádný další poplatek. Nijak to však nevylučuje možnost, že by přítomnost herní divize mohla zapříčinit nárůstu předplatného obecně. 

Nově se navíc podařilo šéfredaktorovi magazinu The Tape Drive prozkoumat aplikaci Netflixu pro iOS a zjistil, že zde jsou odkazy směřující na Sony a Playstation. Pracovní název nové herní sekce je Shark a její logo připomíná ploutev žraloka plujícího u hladiny. Podle serveru VideoGamesChronicle bylo partnerství mezi Netflixem a Sony uzavřeno již v dubnu. Mělo se však týkat divizí Sony Pictures Entertainment a Sony Pictures Animation, který by v případě zájmu zajistily Netflixu možnost vyjádřit svůj zájem o daný obsah jako první. Původně tomu nikdo nevěnoval příliš velkou pozornost, protože se ani nemluvilo o otevření nové herní divize na Netflixu. Nyní se ale vše vyjasňuje. 

Tvorba vlastních her přitom není zcela vyloučena, protože i v nedávné minulosti měl Netflix interaktivní projekty You vs. Wild nebo epizodu Bandersnatch seriálu Black Mirror. Podle vyjádření některých vývojových studií však vstup streamovacích služeb do herního průmysl nepředstavuje pro tyto studia přímé ohrožení.

O vývoj vlastních her se pokusila i konkurenční platforma Google Stadia, ale po velkém neúspěchu musela letos v únoru celý vývoj zastavit a od té doby se koncentruje pouze na distribuci titulů. Navíc tento týden ještě tato platforma oznámila, že bude vyplácet provizi vývojářům podle toho, kolik času hráči stráví hraním jejich her.

Zdroj: Kitguru.com (odkaz)