Foto: poskytnuto společností Huawei

Tyto chytré hodinky zaznamenaly vylepšení oproti svým předchůdcům snad po všech stránkách, ať už jde o funkcionalitu, použité materiály či operační systém. Oba modely jsme měli v minulosti tu čest testovat a nyní se chystáme na srovnávací recenzi.

OPERAČNÍ SYSTÉM

Po neustálých problémech s operačním systémem Android si Huawei vyvinul vlastní operační systém Harmony OS, který nenasadil jen do mobilních telefonů, ale i do chytrých hodinek nebo chytrých televizí. Právě operační systém je velice důležitou součástí, protože vytvořit perfektní a dokonalý výrobek po hardwarové stránce umí leckterý výrobce.

I přes to je HarmonyOS v případě těchto dvou chytrých hodinek spíše kopií Androidu a novinek zas tolik nepřinesl. Hodinky pak komunikují s mobilním telefonem pomocí aplikace Huawei Health, která lze stáhnout z Huawei AppGallery.

VÝDRŽ

Díky novému operačnímu systému nám trochu klesla výdrž baterie, která u předchozího modelu byla 14 dní. U modelu Huawei Watch 3 se pak musíme spokojit jen se 3 dny a u varianty Huawei Watch 3 Pro s 5 dny. Naštěstí Huawei zabudoval do těchto hodinek i úsporný režim, díky kterému by měla být většina funkcí zachována a který by měl výdrž protáhnout až na 14 dnů u modelu Huawei Watch 3 a na 21 dnů u verze Huawei Watch 3 Pro. Velice musíme pochválit bezdrátové rychlé nabíjení, které dokáže z 0% na 100% nabít asi za 2,5 hodin. Hodinky navíc mají schopnost reverzního nabíjení, takže se dokáží nabít i prostřednictvím mobilního telefonu.

KONSTRUKCE

Huawei Watch 3 patří ke skutečně robustním chytrým hodinkám a je to i jedna z mála nevýhod těchto hodinek. Díky svým rozměrům jsou vhodné v podstatě jen pro větší mužské ruce. Model Huawei Watch 3 pak má totiž průměr 46,2 mm a model Huawei Watch 3 Pro má 48 mm. Tloušťka je pak u modelu Pro 14 mm, což upřímně řečeno není zrovna málo.

Konstrukce u modelu Huawei Watch 3 je z kombinace nerezové oceli a keramiky. Model Huawei Watch 3 Pro pak přichází s ještě luxusnějším materiálem, titanem doplněným o keramiku a safírové skličko.

DISPLEJ

Displej je zde skutečně kvalitní AMOLED, stejně jako u předchozí generace chytrých hodinek. Jedinou změnou je tak větší úhlopříčka 1,43 palce a s tím související nevídaná jemnost 326 PPI. Displej také disponuje velikou svítivostí, která zaručuje, že i při ostrém světle bez větších problémů uvidíte každý detail.

ZÁVĚR

Hodinky Huawei Watch 3 a Watch 3 Pro jsou skutečně záležitostí vyšší třídy a tomu odpovídá i jejich cenovka. Bohužel právě kratší výdrž a cenovka mohou být rozhodující faktory, proč si někteří zákazníci možná raději vyberou starší model Watch GT2 a Watch GT2 Pro, které stojí okolo 4 000 Kč a nabízí také široké spektrum funkcí. Nicméně hodinky jako takové jsou vyrobeny z těch nejlepších materiálů a jsou určitě konkurentem Apple Watch. Pokud máte rádi krásný elegantní design a zároveň chcete mít i nejnovějšího osobního trenéra, určitě nemůžete sáhnout vedle. Za naši redakci tyto hodinky můžeme doporučit.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Huawei

 

Huawei

Watch GT 2

Watch GT 2 Pro

Watch 3

Watch 3 Pro

Tloušťka

10,7 mm

11,4 mm

12,15 mm

14 mm

Standardní výdrž baterie

až 14 dnů

3 dny
(s iPhonem 1,5 dne)

5 dnů
(s iPhonem 2,5 dne)

Senzor teploty pokožky

×

eSIM

×

Operační systém

Lite OS

Harmony OS

WiFi

×

Počet sportovních režimů

15

100+

Zdroj tabulky: Alza.cz

POZITIVA:

  • displej a konstrukce

  • ovládán

  • nabídka režimů

  • nabídka senzorů, detekce pádu a SOS

  • WiFi

  • Bluetooth 5.2a

NEGATIVA:

  • rozměrné

  • bez podpory NFC

  • výdrž baterie

  • vyšší cena