Foto: Pixabay

Společnost Google je nepředstavitelně velký technologický gigant, který zahrnuje mnoho dceřinných společností a služeb. Jednou hojně využívanou službou jsou i Moje mapy Google. Jde o mobilní aplikaci, která umožňuje vytvářet a upravovat jednotlivé vlastní mapy, respektive vrstvy, které jsou postaveny na službě Google Mapy.

Server 9to5google však objevil něco, s čím se doposud Google ještě oficiálně nepochlubil. V nejnovější aktualizaci aplikace Moje mapy Google pro Android se totiž objevil kód naznačující ukončení této aplikace. Podle všech dostupných zpráv by měla být aplikace ukončena již 15. října letošního roku.

Foto: Pixabay

Vzhledem k tomu, že nejde o oficiální vyjádření Googlu, může ještě dojít ke změně či k odložení. Je fakt, že Google vydal poslední významnější aktualizaci této aplikace před pěti lety. Dalšími aktualizacemi se již Google pravděpodobně připravoval jen na ukončení, které bude aktivováno pomocí vzdálených serverů Googlu.

Důležitá je však informace, že Google neukončuje službu, ale pouze mobilní aplikaci. Služba bude i nadále dostupná pomocí standardní webové stránky, která v tuto chvíli není příliš responzivní ani zcela ideálně vyvedená. Není však vyloučeno, že spolu s ukončením mobilní aplikace přijde i oživení designu webové aplikace.

Zdroj: 9to5google.com (odkaz)