Foto: Pixabay

Společnost Facebook je nejenom provozovatel nejznámější stejnojmenné sociální sítě, ale také výrobcem a vývojářem soupravy pro virtuální realitu Oculus Quest. Právě v souvislosti s touto soupravou pro virtuální realitu má teď americký technologický gigant velké potíže. Došlo to tak daleko, že Facebook oznámil stažení 4 milionů výrobků modelu Oculus Quest 2 z trhu.

Důvodem stažení z trhu je pak odnímatelné pěnové rozhraní, kvůli kterému bylo na Facebook podáno již 5 716 stížností ohledně reakce s pokožkou. Konkrétně se u lidí vyskytovala vyrážka, kopřivka, zarudnutí, otoky či další nepříjemné vedlejší reakce. Problém se zejména týká modelů vyrobených před říjnem 2020.

Foto: Pixabay

Facebook k tomuto problému vydal i oficiální prohlášení, ve kterém přiznává, že mělo malé a zanedbatelné procento zdravotní problémy spojené s odnímatelným pěnovým rozhraním, ale i přes tento „malý“ počet poškozených se prý společnost Facebook rozhodla stáhnout všechny prodané kusy a na vlastní náklady toto rozhraní vyměnit.

Hlavním cílem Facebook je totiž prý bezpečnost a pohodlí pro všechny uživatele. Další výroba této soupravy byla pozastavena a do již vyrobených kusů se zkrátka přidá silikonové pouzdro, které se natáhne přes pěnové rozhraní. Tím by měl být Oculus Quest 2 zdravotně naprosto nezávadný. Prodej se obnoví až 24. srpna spolu s představením nového modelu se 128 GB pamětí.

Zdroj: Arstechnica.com (odkaz)