Foto: Pixabay

Vláda proto logicky poslala všechny nakažené i všechny, kteří s nimi přišli do styku do karantény. Bohužel to v praxi znamená, že společnosti přišly o statisíce zaměstnanců. Jen za minulý týden odešlo do karantény nebo zůstalo doma až o 30% více zaměstnanců než v jiném období.

Naopak zvýšenou poptávku zaznamenávají logicky e-shopy a veškeré online platformy. Automobilka Nissan v Sunderlandu kupříkladu postrádá 900 zaměstnanců a společnosti na zpracování masa mají až o 10% méně zaměstnanců, než je provozní minimum. V důsledku toho musejí omezovat nejen množství vyrobených produktů, ale i portfolio.

Foto: Pixabay

Premiér Boris Johnson se však rozhodl, že i přes vážný stav chce zrušit již 19. července veškerá koronavirová opatření. Podle Lucy Frazer, uznávané advokátky, se tamní ministři dívají na celý problém především z pohledu dopadů na ekonomiku.

Ve finále to však bude mít zcela opačný dopad, protože varianta delta je vysoce agresivní a pokud nebudou platit vůbec žádná opatření, rozšíří se nevídaným způsobem. Zaměstnavatelé pak požadují, aby místo zrušení opatření Vláda Velké Británie jen upravila definici bezinfekčního jedince po očkování tak, aby tito lidé mohli dříve do práce.

Zdroj: Bloomberg.com (odkaz)