Foto: Pixabay

Musk má za sebou rušný pátek na Twitteru. Poté, co rozhodně popřel, že by někdy mluvil s generálním ředitelem společnosti Apple Timem Cookem, Musk nyní tweetoval svou podporu boje Epic Games proti Applu. ,,Poplatky v obchodě Apple App Store jsou de facto globální daní z internetu,“ řekl.

Společnost Epic je v současné době v právní rozepři s Applem a tvrdí, že pravidla pro App Store, která umožňují Applu vzít 30% provizí za mnoho transakcí v App Storu, jsou nefér a narušují „rivalitu mezi obchody“ (když jsou jediný, tak se není čemu divit).

Musk přilévá do tohoto boje benzín tím, že o tom tweetuje svým 58,7 milionu sledujících, generální ředitel Tim Sweeney, který byl hlasitým odpůrcem Apple na Twitteru, zveřejnil svou nejnovější salvu proti výrobci iPhone jen 25 minut po Muskově tweetu. „V budoucnosti bude mít veškeré fyzické zboží digitální přítomnost a Apple bude zdanit a udržovat světový obchod,“ řekl Sweeney.

Epic se setkával s Applem u soudu prakticky během celého května, a zatímco stále čekáme na finální verdikt ohledně soudního sporu, tak proces odhalil nejrůznější zajímavé informace o Applu i o Epicu. Společnost Epic mimo jiné taky podala proti společnosti Google protimonopolní žalobu kvůli zásadám Obchodu Play.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)