Foto: Pixabay

Původně hackeři nabídli CD Projektu veškeré dokumenty k odkupu. Ten však odmítli, a tak se tyto údaje objevily ve veřejné aukci na dark webu. Zde je koupil jeden z uživatelů a vypadalo to, že vše je již dobré. Avšak šlo pouze o časovou exkluzivitu, protože hackeři tento kód stejně uveřejnili.

Hackerská skupina chytře využila svůj lup k propagaci vlastního webu, na kterém mají být zveřejňovány nezávislé úniky. Každý si může stáhnout libovolný archiv, který zde najde. Problém však je v tom, že je zaheslovaný a za poskytnutí hesla si hackeři účtují jednorázově poplatek 10 tisíc dolarů v kryptoměně.

Podle dostupných zpráv by měly být k dispozici hry Thronebreaker, Zaklínač 3, Zaklínač 3 RTX (next-gen) a Cyberpunk 2077. Zdarma jsou zde ke stažení nástroje pro vývojáře pro PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. CD Projekt Red je z tohoto problému poněkud nešťastný, protože jde prakticky o ušlý zisk. Hackeři však slíbili, že nemají prozatím v plánu uveřejnit ani prodávat žádné citlivé osobní údaje uživatelů, členů vývojového studia, investorů ani žádné další dokumenty z interního prostředí firmy.

Zdroj: Eurogamer.net (odkaz)