Foto: Pixabay

WhatsApp si odjakživa zakládal na tom, že se výborně stará o citlivé údaje svých uživatelů. Tuto pověst si pokazil až tím, že chtěl po svých uživatelích přijmout podmínky zpracování jejich údajů. Jinými slovy mateřská společnost Facebook nařídila své dceřiné společnosti WhatsApp, aby získala od svých uživatelů co nejvíce údajů, aby je následně mohla použít k lepšímu zacílení reklamy.

Toto rozhodnutí rozdělilo uživatele prakticky na dva tábory s tím, že jedni to slepě odsouhlasili a druzí většinou přešli ke konkurenčním aplikacím Signal a Telegram. Původně WhatsApp dokonce vyhrožoval tím, že pokud někdo neodsouhlasí tyto nové podmínky, bude bez milosti vymazán a účet mu bude zablokován.

Foto: Pixabay

Z toho naštěstí sešlo. Nyní se však očekává, že by se popularita WhatsAppu mohla zvednout. Oficiálně se za něj totiž postavil Buckingahmský palác, resp. královská rodina. Vévodkyně Meghan a Harry jsou podle oficiálních zdrojů se svými příbuznými v kontaktu právě přes WhatsApp.

Prostřednictvím této komunikační aplikace představili svou novou dcerku Lilibet britské královně i zbytku rodiny. Je to také důkaz, že i členové britské královské rodiny museli přistoupit na podmínky WhatsAppu, i když většina jejich soukromí spadá do státního tajemství. Podle odborníků lze očekávat, že tato informace může WhatsAppu výrazně přilepšit.

Zdroj: Observer.com (odkaz)