WhatsApp vás šmíruje, i když ho nepoužíváte – co s tím?

Většina uživatelů se domnívá, že když nebudou nejpopulárnější chatovací aplikaci používat, jsou v bezpečí. Opak je však pravdou. Pokud odsouhlasili jednou podmínky, má WhatsApp neomezený přístup k vašim datům.

Foto: Pixabay

WhatsApp si vždy zakládal na své zabezpečené komunikaci a na ochraně osobních údajů. Bohužel dostal příkaz od své mateřské společnosti Facebook, která jakožto jedna z největších reklamních agentur na světě chce o všech lidech vědět co nejvíce, aby mohla cílit reklamu.

Nyní se však zjistila jedna znepokojující skutečnost. Mnoho lidí totiž automaticky odsouhlasilo nové podmínky, ale pak se rozhodlo přejít ke konkurenčnímu Signalu nebo Telegramu. Bohužel tím ničeho nedokázali, protože pokud odsouhlasili jednou podmínky, ale nezrušili účet, Facebook má právo je stejně monitorovat a je jedno, jestli používáte WhatsApp nebo ne.

Odsouhlasením podmínek neudělujete přístup jen pro WhatsApp, ale udělujete právo sdílet veškeré informace včetně nainstalovaných aplikací, zaslaných e-mailů i provedených plateb. Proto pokud nesouhlasíte s podmínkami a nechcete být sledováni, doporučujeme nejen aplikaci WhatsApp odinstalovat, ale raději i zrušit účet. Níže pak je návod, jak na to.

Pro zrušení svého účtu na iOS postupujte následovně:

  • – otevřete aplikaci WhatsApp a jděte do „Nastavení“ a klikněte na záložku „Účet“
  • – v otevřeném menu pak klikněte na volbu „Odstranit účet“
  • – následně pak jen zadejte své telefonní číslo s předponou +420 a potvrďte kliknutím na „Odstranit účet“

Pro zrušení účtu na Androidu postupujte následovně:

  • – otevřete si aplikaci WhatsApp a vyberte „Více možností“ a „Nastavení“
  • – následně vyberte možnost „Účet“ a „Odstranit účet“
  • – v posledním kroku zadáte telefonní číslo s předponou +420 a potvrdíte „Odstranit účet“. Poté jen v rozbalovací nabídce zvolíte důvod odstranění a s konečnou platností potvrdíte „Odstranit účet“.

Zdroj: Indiatoday.com (odkaz)

Přidat na domovskou stránku Seznam.cz
ARCHIV