Foto: Pixabay

V České republice se nyní ve velké míře rozmáhají nové útoky podvodníků. Tito podvodníci připravili důvěřivé spoluobčany již o sta tisíce korun. Ke svým útokům používají podvodníci telefonické hovory, kde se vydávají za pracovníky z banky. V přestrojení za zaměstnance banky pak vyvolají v klientech takový strach o jejich peníze, že je donutí převést své peníze na jiný „bezpečný“ bankovní účet.

O celé situaci informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská, která uvedla, že podvodníci donutili klienty vložit peníze do takzvaných bitcoinmatů. Zároveň mluvčí policie uvedla, že pokud má kdokoliv pochyby ohledně zabezpečení svého účtu, má kontaktovat přímo svou banku. Banka by nikdy tímto způsobem neoperovala.

Foto: Pixabay

Vložené peníze pak končí na anonymních bitcoinových adresách, kde se díky narůstající ceně bitcoinu dále zhodnocují. Podle policie nejsou tyto podvody u nás vůbec ojedinělé. Proto je doporučeno na takovéto telefonáty raději nereagovat. Pokud banka zaznamená cokoliv podezřelého, sama zakročí příslušným způsobem.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)