Foto: Pixabay

Společnost Sony si podala nový patent. Jeho smyslem je pomoci hráčům, kteří se zasekli v nějakém bodě ve hře a nemůžou se hnout dál. Jinými slovy si společnost Sony uvědomuje, že moderní hry jsou čím dál tím složitější a pro mnoho hráčů může být i téměř nemožné je dokončit jen kvůli tomu, že nemohou překonat jeden quest.

V praxi tak mohou hráči požádat ve svízelné situaci o pomoc odborníka, či zkušenějšího hráče, který jim bude v reálném čase napovídat přes textový či zvukový chat. Do pozice zkušenějšího hráče či odborníka se pak může kvalifikovat v podstatě každý sám.

Foto: Pixabay

Sony uvedlo, že nový systém by měl umět analyzovat a evidovat u každého hráče, kde se nachází, jaký má problém i jaké používá vybavení a na základě těchto dat následně doporučit odborníka s podobným vybavením. Při žádosti o pomoc si však můžou hráči vybrat, zda chtějí před zkušenějším hráčem utajit svůj příběh, resp. dějovou linku ve hře.

Nejde o jediný patent společnosti Sony v poslední době. Dalším takovým patentem je nová umělá inteligence, která může na chvíli převzít za vás otěže ve hře a část hry pokračovat pod vaším jménem. Vše je prozatím v podobě patentu, takže nelze s jistotou prohlásit, že se tato novinka objeví například v nových PlayStation 5. Je to však náznak, že Sony masivně vyvíjí nové technologie a že se můžeme do budoucna těšit na další vylepšení herního zážitku.

Zdroj: IGN.com (odkaz)