Foto: Pixabay

V tuto chvíli se za největší hybnou sílu ve světě kryptoměn považuje Elon Musk. Ten si totiž vybudoval takovou pozici, že může pomocí jednoho příspěvku na Twitteru změnit hodnotu kryptoměn dle libosti. Největší růst ceny bitcoinu jsme pak mohli vidět poté, co Elon Musk napsal na Twitteru, že Tesla bude akceptovat bitcoiny a navíc nakoupila bitcoiny v hodnotě 1,5 miliardy dolarů.

Před nedávnem však Elon Musk prohlásil, že bitcoiny jsou neekologické a zanechávají příliš velkou ekologickou stopu, a proto je Tesla opět přestala akceptovat. Krátce poté se o bitcoiny začala zajímat společnost Apple.

Foto: Pixabay

Apple však již tradičně nic neřekne přímo, ale na svých webových stránkách vyhlásil výběrové řízení na pozici manažera pro alternativní platební metody do týmu Apple Wallets, Payments and Commerce. Jak již z názvu vyplývá, tento tým se zabývá především Apple Pay.

Server CoinDesk pak k této informaci dodává, že Apple projevuje svůj zájem o kryptoměny již delší dobu a i vedoucí Apple Pay, Jennifer Baileyová, konstatovala, že společnost Apple se obecně domnívá, že kryptoměny mají dlouhodobý potenciál a jsou velice zajímavou komoditou. V tuto chvíli nemůžeme s jistotou potvrdit, že by bylo možné nakupovat iPhony za bitcoiny, i když je to do budoucna velice pravděpodobné. Prozatím bude prvním krokem nejspíše akceptování kryptoměn v rámci Apple Pay. Je také jasné, že tímto krokem by se hodnota bitcoinů opět navýší.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)