Foto: Pixabay

V novém připravovaném díle GTA 6 se rozhodli vývojáři z Rockstar Games zabudovat historicky poprvé skutečně neobvyklou věc. Chce totiž zareagovat na aktuální zájem o kryptoměny. Konkrétně pak chce odměnit uživatelé za splnění některých misí místo klasických in-game dolarů in-game bitcoiny.

Měla by zde být i kryptoměnová směnárna, kde bude možné bitcoiny směnit na dolary. Podle všech dostupných zpráv by měly být tyto kryptoměny ve hře klíčové. Bitcoiny zde totiž budou používat zvláště bohatí lidé, kteří nemají zájem na tom, aby byly jejich transakce snadno vystopovatelné. Z tohoto úhlu pohledu je pak zařazení kryptoměn do prostředí gangsterských válek smysluplné.

Tyto zprávy však nejsou oficiálně potvrzené vedení Rockstar Games, a proto je možné, že se bude děj GTA 6 odehrávat v původně plánovaném Vice City ze 70. let a bez kryptoměn. Na tyto spekulace je ještě dost času, protože plánovaný datum vydání se pohybuje od dubna 2022 do března 2024. Jeho příchod však bude velice těžký, protože GTA 5 je skutečně povedené a nebude lehké přemluvit hráče, aby se přeorientovali na nejnovější titul.

Zdroj: Screenrant.com (odkaz)