Foto: Pixabay

Nyní je to však potvrzeno. Windows 11 by měly přijít již tento rok a možná i před koncem léta. O tom, zda se bude jednat o novou verzi Windows 10 nebo zda nový operační systém ponese název Windows 11 se vedou debaty. Ve prospěch názvu Windows 11 však hovoří oficiálně uveřejněné video, která má 11 minut a stín z okna vrhá ne 4 čtverce, ale dvě čáry. Navíc celá konference také začíná v 11.hodin.

Poslední indicií, kterou dnes čerstvě Microsoft zveřejnil je ukončení podpory stávajícího operačního systému Windows 10 Home a Windows 10 Pro, a to 14. října 2025. Hovoří se také o tom, že by nový operační systém Windows 10 měl mít i některé funkce, které měly vyjít na zrušeném operačním systému Windows 10X.

Mnoho uživatelů čeká, že nový operační systém by měl mít i lepší funkce v „Ovládacích panelech“ a spousty dalších zjednodušení. Obecně lze však předpokládat, že se bude jednat o evoluční vývoj stávajícího operačního systému, který možná ponese nějaké zjednodušení, zrychlení a lepší adaptaci na mobilní zařízení či dotykové displeje. Zda půjde o trhák nebo o propadák se ještě bohužel neví.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)