Foto: Pixabay

Jedna z mluvčích společnosti, Isabella Plunkett, pak přiznala, že moderátoři nemají žádný přístup k žádným prostředkům pro duševní zdraví. Uvedla také, že zaměstnanci v Covalen mají například právo na jednu hodinu týdně tzv. odpočinkového času. Naproti tomu Facebook sice nabízí možnost využít mentálního kouče, ale ten není odborník na duševní zdraví a není schopen pomoci moderátorům zpracovat traumatický obsah, se kterým se musí každodenně vypořádat.

Tito koučové pak doporučují moderátorům karaoke nebo malování. Obsah, se kterým se musí moderátoři vypořádat je odporný a poznamenal by prý každého. Isabella to doplnila slovy:“Nikdo nemůže být v pohodě, když kouká osm hodin denně na násilné snímky.“ Podle jejího mínění by měli mít moderátoři stejné benefity, jako zaměstnanci Facebooku, a to včetně placené nemocenské nebo možnosti pracovat home-office.

Foto: Pixabay

Mluvčí Facebooku pak na obranu Facebooku uvedl: „Každý moderátor prochází důkladným školícím programem a má přístup k podpoře psychologa. Konkrétně v Irsku pak tato podpora zahrnuje podporu 24/7 od vyškolených odborníků a přístup k soukromé zdravotní péči od prvního dne, kdy začali pro Facebook pracovat.“

Facebook také v loňském roce investoval 52 milionů dolarů na vypořádání s americkými moderátory, kteří čelili následkem své práce posttraumatickou stresovou poruchou. Navíc Facebook přislíbil, že přidá nástroj, který umožní moderátorům vypnout zvuk či přeskočit pasáže s extrémním násilím, aby tomu nemuseli být vystavováni samotní moderátoři. Navíc se neustále pracuje na umělé inteligenci, která by mohla v budoucnu pomoci s odhalování násilných snímků tak, aby se k moderátorům ani nedostaly.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)