Foto: Pixabay

V médiích i v odborných kruzích se nějakou dobu hovoří o tom, že společnost Microsoft připravuje zbrusu nový operační systém. Zajímavé je, že před pár měsíci prohlásil mluvčí Microsoftu, že Windows 10 bude poslední operační systém. V úvahu tak připadá nový operační systém s jádrem z Windows 10.

V minulosti si Microsoft velice bedlivě hlídal veškeré kódy, ale posledních pár let přechází na open-source v podobě třeba Google Chrome prohlížeče a nejednou prohlásil vedoucí pracovník Microsoftu, že je příznivcem Linuxu. Není tak vyloučeno, že se chce Microsoft minimálně inspirovat.

Jasno bychom měli mít již 24. června tohoto roku, kdy měla být původně představena nová aktualizace. Podezřelé však je, že Microsoft zastavil veškeré beta verze, aby neodhalil co plánuje dříve než, bude vhodné.

O příchodu nového operačního systému svědčí nejen velké tajnosti ohledně 24. června, ale i upoutávka na tento den, kterou zveřejnil Microsoft na svém Twitteru. Na videu je totiž typické logo okna, které však nevytváří matici ze čtverců, ale jehož stín tvoří dvě čáry připomínající číslo jedenáct. Zároveň se očekává, že by Windows 11 měly obsáhnout většinu připravovaných funkcí ze zrušených Windows 10X.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)