Foto: Pixabay

Bitcoin je nejznámější kryptoměnou vůbec. Mnoho institucí i investorů netrpělivě sleduje každý výkyv její hodnoty, kterých je v poslední době více než dost. Nyní se těžaři z celého světa dohodli, že provedou první upgrade po čtyřech letech. Tento upgrade a všechny související změny by měly vejít v platnost již v listopadu a jejich cílem je zvýšit konkurenci schopnost vůči ehtereu, které je druhou nejpoužívanější kryptoměnou.

Obecně se takovéto změně říká Taproot a uživatelům by měla být schopná také zajistit větší míru anonymity nebo větší efektivitu transakcí. I když komunita kolem Bitcoinu tento upgrade odsouhlasila, vyčkává se schválně až do listopadu. V mezi čase totiž bude probíhat testování, aby se minimalizovalo riziko, že se něco pokazí.

Foto: Pixabay

Poslední takový upgrade proběhl v roce 2017 a v té době se o něm hovořilo jako o „poslední občanské válce,“ protože naprosto rozdělil celou komunitu. Oproti tomu je nově plánovaný Taproot naprosto bez nějakých větších negativních reakcí. Zda to nějak závažně zahýbe s cenou Bitcoinu se dá jen předpokládat, nikoliv však na jistotu tvrdit. Nicméně postavení Bitcoinu se celosvětově upevňuje a jediné, co mu trochu kazí pověst je Elon Musk. Hlavním znakem Bitcoinu je, že je nezávislý na vládách, institucích a jedincích. Smutné pak je, když Elon jedním příspěvkem může shodit celý svět kryptoměn.

Zdroj: CNBC.com (odkaz)