Foto: Pixabay

WhatsApp o víkendu zavedl velice často skloňované a obávané nové podmínky pro zpracování osobních údajů. Tyto podmínky jsou natolik kontroverzní, že se na tuto nejpopulárnější chatovací aplikaci svalila vlna kritiky i žalob za porušování legislativy.

Tak či onak výsledek je takový, že miliony uživatelů z WhatsAppu zkrátka odešlo ke konkurenčním chatovacím aplikacím jako je Signal nebo Telegram. Navíc WhatsApp vyhrožuje svým uživatelům, kteří nesouhlasili s podmínkami, že je omezí na funkčnosti a do budoucna určitě i vymaže jejich účty.

Foto: Pixabay

Do celé hry se nyní vložil Microsoft se svým Microsoft Teams, která až doposud byla převážně jen aplikací pro práci mezi kolegy v zaměstnání. Nově však Microsoft do své chatovací aplikace zahrnul i nové funkce pro větší obecnou dostupnost aplikace na počítači, mobilním zařízení i na webu.

Microsoft Teams tak nabízí online hovory, video hovory, skupinové chaty či osobní chaty. Výhodou Teams je i fakt, že můžete kontaktovat osobu, která sama Teams nevyužívá. Pro připojení k videohovoru navíc také nepotřebujete mít vlastní účet u Teams. Mezi posledními novinkami také najdeme zavedení end-to-end šifrování, tedy stejného, jaký má WhatsApp.

Zdroj: TheSun.co.uk (odkaz)