Foto: Pixabay

Na konci tohoto týdne přišla na svět nová beta verze nejpopulárnější chatovací aplikace, WhatsApp. Mnoho uživatelů potěšilo, když zde objevili možnost přenést korespondenci z Androida do iPhona, a to jednoduše.

Nedávno byl WhatsApp striktně oddělen mezi uživatele iOS a Androida a něco takového bylo prakticky nemyslitelné. Novinka se objevila ve WhatsAppu 29. dubna 2021 pod číslem 2.21.9.7. Přenos konverzace pak probíhá prostřednictvím cloudového úložiště Google Drive. Aktivní účet na Google Drive je vlastně jedinou podmínkou pro úspěšný přenos.

Foto: Pixabay

Rychlost tohoto přenosu pak přímo úměrně závisí na rychlosti internetu. V některých případech může trvat až několik desítek minut. Podle dostupných informací by se neměl synchronizovat pouze text, ale také veškeré mediální soubory, přílohy, dokumenty, hlasové zprávy, atp. Doposud bylo možné převést konverzaci jen pomocí placených aplikací třetích stran. Na závěr je nutné ještě podotknout, že WhatsApp je vázaný na telefonní číslo, které lze v jednom okamžiku využívat jen na jednom zařízení. Proto přenos konverzace má smysl jen v případě, že měníte telefon.

Zdroj: IndianExpress.com (odkaz)