Foto: Pixabay

Elon Musk je dlouhodobě pověstný svým pozitivním vztahem ke kryptoměnám. Pravidelně na svůj Twitter přidává vtipné i kontroverzní příspěvky, čímž výrazně navyšuje jejich cenu. Nyní kontroverzní miliardář uvažuje, že Tesla, tedy jeho automobilka začne přijímat Dogecoin.

Poté co Elon Musk dlouhodobě propagoval Dogecoin na Twitteru, v rozhovorech i v Televizi a následně dokonce oznámil vyslání satelitu s názvem Doge-1 k Měsíci, začíná uvažovat, že automobilka začne přijímat Dogecoin. Tato úvaha přichází nedlouho poté, co začala Tesla přijímat Bitcoin.

I přes nechvalnou pověst Dogecoinu, který je často obětí vtípků, uveřejnil Elon Musk v úterý na svém Twitteru anketu, kde se dotazoval svých sledujících, zda by chtěli aby Tesla přijímala Dogecoin. Anketa zaznamenala obrovskou účast a to navíc výrazně ve prospěch Dogecoinu. Ze 1,4 milionu zúčastněných hlasovalo 76,9% pro. Bez většího překvapení poté Dogecoin vyskočil z 0,46 dolaru na 0,55 dolaru.

Otázkou zůstává, zda by taková změna měla nějaký smysl, tedy kromě toho, že Elon Musk podpoří svojí oblíbenou kryptoměnu a zvedne její cenu. Technicky by to neměl být problém, jedná se o běžnou kryptoměnu, kterou denně používají miliony lidí. Možná bychom se tedy spíše měli ptát: Proč ne?

Zdroj: Mashable.com (odkaz)