Foto: Pixabay

Podle odhadů ekonomů je tato situace stále ještě přijatelná, daleko horší situace přijde po pandemii. Očekávají totiž příchod velké inflace, která svým rozsahem bude největší od druhé světové války. Lidé proto hledají, do čeho by mohli své peníze investovat před tím, než ztratí svoji hodnotu, protože za rok si za ně koupíte méně než nyní. Kdo může, investuje do nemovitostí, ale to vyžaduje investici v milionech českých korun. Nehledě na to, že reality jsou stále dražší a tempo jejich růstu je enormní.

Většina lidí však nemá na svém spořícím účtu několik milionů korun. Kam má investovat ten, kdo nemá miliony, ale disponuje pouze řádově statisíce korun? Odpověď je jednoznačně do zlata, tedy do investičního zlata. Co si má běžný člověk pod tímto pojmem představit? Investičním zlatem jsou zlaté mince a zlaté slitky nejvyšší ryzosti.

Foto: Pixabay

Nejde však o  investici do zlata, jakožto komodity obchodovatelné na burze. Toto investiční zlato totiž neztrácí svou hodnotu v žádné době. Takže se jedná o nejlepší investici, která je zároveň chráněna před inflací. Oproti výše zmíněným nemovitostem má ještě jednu velkou výhodu. Není zapotřebí žádné údržby ani provozních nákladů. Nemovitost vyžaduje každých pár let investici či rekonstrukce jednotlivých bytů. Zlato žádnou takovouto nákladnou péči nevyžaduje. Investiční zlato je navíc osvobozeno od DPH. To je další významný plus vůči investicím do nemovitostí.

Zlatá investiční mince nebo zlatý slitek mají tak podobu finančního zajištění do budoucna. V České republice je dováží a prodává specializovaný prodejce, sídlící v Obecním domě v Praze. Cena zlatých cihliček je zde vždy aktuální a mění se každý den. Zlato zde můžete nakoupit, ale i prodat. Pokud jste chytří a nechcete, aby vám vaše peníze na spořícím účtu s téměř nulovým úrokem pojídala inflace, navštivte stránky www.zlate-mince.cz nebo www.prazskamincovna.cz, kde se můžete seznámit s aktuální nabídkou. Pro nákup vašich prvních kousků investičního zlata si můžete udělat malý výlet do centra Prahy nebo z pohodlí domova objednat přes internet s dopravou zdarma. Chcete-li investovat do zlata, zadejte si do vyhledavače slovní spojení „investiční zlato“ a srovnávejte ceny inzerujících firem s prémiovou nabídkou tradičního prodejce na www.zlate-mince.cz.

Zdroj: www.zlate-mince.cz, www.prazskamincovna.cz