Foto: Pixabay

Nejočekávanější konzolí loňského roku byl bezpochyby PlayStation 5. Trh pro tuto nejnovější konzoli je tak velký, že obratem došlo k vyprodání všech zásob této konzole. Sony neustále pracuje na maximalizaci výroby, aby každý, kdo chce, měl možnost koupit si svou konzoli.

I když ještě ani Sony neuspokojil poptávku na trhu po PlayStationu 5, začal již nyní pracovat na nové PlayStation 6, resp. PlayStation 5 Slim. Nový PS6 by měl na trh dorazit bohužel až příští rok. Již nyní je však známo, že nová konzole PlayStation 6 by měla mít téměř totožný design jako PlayStation 5. Měla by však svého majitele potěšit vysokou kompaktností. I proto dostane název „Slim.“

Foto: Pixabay

Svého předchůdce překoná i na poli výkonu, kdy místo procesoru vyráběného 7nm bude mít procesor 6nm. Sama společnost Sony však doposud novou konozoli nepotrvrdila. Pro letošek je naplánována jen PlayStation VR pro stávající PlayStation 5.

Finanční ředitel Sony, Hiroki Totoki, uvedl, že špatná situace na trhu s PlayStationem 5 se určitě nevyřeší do příštího roku, i když navyšují výrobní kapacitu na maximum. Je tak otázka, jestli příští rok neplánuje Sony místo uspokojení trhu s PlayStationem 5 uvést zrovna jeho nástupce Playstation 5 Slim.

Zdroj: Hexus.net (odkaz)