Foto: Pixabay

Hackeři jsou čím dál tím více mazaní a snaží se prakticky pouze o jediný cíl, a to je získat přístup k vašemu bankovnímu účtu či citlivým datům, které by mohli prodat reklamním agenturám. Podle The Daily Mirror je v tuto chvíli největší hrozba v nejpopulárnější chatovací aplikaci WhatsApp.

Nově používají jednoduchý trik, pomocí kterého se dokáží nabourat nejen do vašeho účtu, ze kterého získají veškeré zprávy, ale také se dokáží dostat do telefonu. V praxi to pak vypadá tak, že vám přijde zpráva z neznámého čísla. Následně obdržíte od vašeho přítele následující text: „Dobrý den, omlouvám se, omylem jsem vám poslal šestimístný kód, můžete mi ho prosím poslat zpět? Je to naléhavé?“

Foto: Pixabay

Pokud tak učiníte, udělíte hackerům přístup do vašeho telefonu. První zpráva totiž bývá zaslána přímo WhatsAppem na základě žádosti o obnovení hesla. Šestimístný kód je pak jen verifikace. Z logiky věci pak vyplývá, že ta osoba, která zná tento verifikační kód je i majitelem účtu a jako taková má právo s účtem disponovat.

Bezpečnostní experti proto nabádají k veliké obezřetnosti a silně doporučují, aby v případě obdržení této prosby od jednoho z vašich kontaktů jste si raději ověřili, zda dotyčný o této zprávě ví. Většinou se totiž jedná právě o práci hackerů. V žádném případě pak nikdy takovéto kódy nikomu nesdělujte a ani nepořizujte screenshot.

Zdroj: Mirror.co.uk (odkaz)