Foto: Pixabay

Kingdom Come: Deliverance je česká hra z herního studia Warhorse Studio vedené pod taktovkou legendárního Daniela Vávry. I když byla hra vydaná již v roce 2018, jde prakticky o jedno z nejlepších RPG vůbec. Jediná kritka, kterou si tato hra vysloužila, byla kvůli absenci češtiny zejména v cutscénách.

Tvůrci Kingdom Come prohlásili, že cílí na světový trh a pro český trh by se jim dabing nevyplatil. Na druhou stranu přidali alespoň české titulky. Naštěstí se ale fanoušci této hry nenechali odradit výmluvou a začali sami pracovat na profesionálním dabingu. Ten nakonec podpořil i sám Dan Vávra.

Dabingu se nakonec ujalo studio Pilger Film ve spolupráci s Megarana Studios. Původní plán a první pokusy o český dabing přišly již na podzim minulého roku. Do dabingu se podařilo sehnat i množství profesionálních herců. Podle Dana Vávry by plně profesionální dabing vyšel na pět milionů korun a ani po 3 letech od vydání hry by se nezaplatil.

V tuto chvíli jsou již plně přeloženy všechny cutscény. Dabingové studio však plánuje nadabovat i všechny repliky. Jde o desítky hodin audio záznamů a rozhodně to nebude levné. Proto již nyní shánějí finanční podporu. V současné době je na transparentním účtu okolo 150 tisíc korun s tím, že sto tisíc korun přispěl sám Dan Vávra.

Zdroj: Cnews.cz (odkaz)