Foto: Pixabay

Nedávno jsme vás informovali o tom, že společnost Google s největší pravděpodobností představí na své pravidelné konferenci Google I/O nový operační systém pro mobilní zařízení, který by měl nahradit stávající operační systém Android. Nyní je však tato zpráva potvrzena.

Nový operační systém se jmenuje Fuchsia a Google oznámil, že je již hotovo a dokonce, že již míří do prvního mobilního zařízení na ostrý provoz. Premiéru si OS Fuchsia odbude v Nest Hub, resp. v původním zařízení z této série, které bylo vypuštěno na trh v roce 2018.

Doposud v těchto zařízeních série Nest Hub byl operační systém Cast OS. Samotní uživatelé však v tomto případě změnu téměř nezaznamenají. OS Fuchsia byl vyvíjen zhruba pět let a pro Google je důležité ho nasadit do nějakého sériově vyráběného zařízení. Hlavním důvodem totiž je vyhledání všech možných problémů a bezpečnostních vad, které tento mladý OS může mít předtím, než ho nasadí v širším měřítku.

Výhodou OS Fuchsia je skutečnost, že stojí na vlastním jádru, kdežto Cast OS je postavený na Linuxu. V tuto chvíli však bohužel nejsou k dispozici zprávy o tom, do kterých zařízení plánuje Google nasadit OS Fuchsia po úspěšném otestování. Nicméně se předpokládá, že jakousi vstupní branou bude svět IoT.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)