Foto: Pixabay

Podle dostupných informací by se měla společnost Apple začít obávat, protože se evropská komisařka pro soutěž, Margrethe Vestager, rozhodla v druhé polovině tohoto týdne žalovat právě Apple kvůli porušování pravidel, konkrétně nastavením neodpovídajících pravidel pro vývojáře na App Store. Těmto problémům čelil již minulosti, například před dvěma lety požadoval Apple za přítomnost na App Store po aplikaci Spotify 30 % z jejich zisku. 

Foto: Pixabay

Portál Financial Times informuje, že případ, pro který bude Apple tento týden žalován, je jen jeden z mnoha. I přesto to má být jeden z největších případů vedených na Evropské půdě vůči technologickým gigantům z Ameriky. Apple však jakékoliv pochybení ze své strany striktně odmítá. Kroky a přípravu žaloby začala prý komisařka Vestagerová již vloni v červnu, kdy Apple označila za tzv. „gatekeepera“. Apple se však nezalekl a dokonce zveřejnil na oficiálním webu svůj záměr investovat v domovské zemi několik set miliard dolarů.

Celkově se má jednat o 430 miliard dolarů s cílem rozšířit výrobu a vytvořit do 5 let 20 000 nových pracovních míst. Jedním z důvodů dle Applu je i budování nové infrastruktury i zázemí pro příchod nové 5G sítě. Bohužel v tuto chvíli není k dispozici žádný podrobnější plán.

Zdroj: ArsTechnica.com (odkaz)