Foto: Pixabay

Tím katapultoval hodnotu Bitcoinu do historických čísel. V návaznosti na to pak několik velký společností, jako je PayPal, Visa či MasterCard svolili s tím, že budou také akceptovat kryptoměny. Pomyslnou třešínku na dort zasadil Elon Musk tím, že umožnil nákup svých elektromobilů Tesla za Bitcoiny.

Nyní však nastala naprosto nevídaná situace, kde hodnota Bitcoinu zaznamenala drastický pád. I zde je za tím Elon Musk. Zdá se, že hodnota Bitcoinu je přímo úměrná příspěvkům Elona Muska na Twitteru. Elon Musk totiž oznámil, že zruší možnost nákupu elektromobilů Tesla za Bitcoiny.

Foto: Pixabay

Důvodem podle něj je příliš velká ekologická stopa a dopady její těžby na životní prostředí. Tím však ohrozil nejen samotný Bitcoin, ale i celou řadu dalších kryptoměn, jako je Ethereum, které je druhou nejznámější kryptoměnou. Ethereum se konkrétně propadlo ze středeční hodnoty 92 320 Kč na čtvrteční hodnotu  75 010 Kč.

Bitcoin pak ve středu měl hodnotu za jednu minci více než 1 221 830 Kč. Ve čtvrtek po uveřejnění Muskova tweetu byla hodnota již 980 000 Kč. Obecně se pak analytici shodují na tom, že většinu kryptoměn to zasáhlo a propadli se o více než 10%.

Zdroj: CNBC.com (odkaz)