Foto: Pixabay

Horské kolo bez blatníků je jako Krakonoš bez sojky práskačky. V dřívějších dobách byl problém s někdy nevzhlednými variantami blatníků, což byl i důvod, proč je řada cyklistů odmítala. Nyní však není žádný problém, protože trh nabídne krásné, stylové a designově sladěné blatníky na téměř jakýkoliv typ kola.

Na tento trh právě vstoupila i společnost Mudhugger, která přišla s nabídkou vkusné a rozmanité nabídky blatníků speciálně uzpůsobených pro horské kolo, takže nemusíte mít obavy, že budou kazit sportovní vzhled. Společnost Mudhugger pochází z Velké Británie, takže se není čemu divit, že je specialista na blatníky.

Ve Velké Británii se totiž většinu roku potýkají s deštivým počasím. Bez blatníků by každý přijel do práce s proslulou blátivou čárou přes celá záda, o což nikdo nestojí. Rozdíl mezi blatníkem od Mudhugger a tradičními blatníky poznáte hned na první pohled.

Jsou totiž extrémně lehké, sportovně laděné a také ekologické, protože se vyrábějí ze stoprocentně recyklovaného polypropylenu. Staré blatníky při jízdě v terénu nepříjemně drncali a občas se i vycvakly. To se vám s těmito profesionálními blatníky od Mudhugger nemůže stát. Jejich design je navržen tak, aby nikterak nebránil v jízdě, ale naopak, aby vám umocnil váš zážitek a ochránil vás od nepříjemné blátivé sprchy. 

Foto: Pixabay

 Díky českému e-shopu Singltrek.cz si však nemusíte blatníky objednávat až z Velké Británie, ale pohodlně u našeho tuzemského dodavatele, který mimo jiné nabízí i celou škálu dalšího zboží určeného pro cyklisty včetně poradenství, sestavování kol na míru i výuka MTB určená pro milovníky jízdy v terénu.

K dispozici je hned několik druhý blatníků v různých provedeních uzpůsobených pro kola od 26 do 29. Konkrétně pak na přední kolo o velikosti 26 a 27,5 seženete variantu s názvem Shorty X a pro kola větší 27,5+ a 29 pak označení FRX. Na zadní kolo je pak určená varianta Large pro moderní 29 celoodpružená kola nebo Medium pro kola 29 hardtrail a 27,5 kola.

Zdroj: Tisková zpráva SingleTrek.cz