Foto: Pixabay

Internetový prohlížeč je jedním ze základních programových vybavení nejen každého počítače, ale také každého mobilního zařízení. Je proto důležité vybrat si ten nejlepší, který je rychlý, efektivní, ale zároveň i bezpečný. Nejpopulárnějším internetovým prohlížečem je bez pochyby Google Chrome a na druhém místě Microsoft Edge s tím, že rozdíl v uživatelském podílu je rapidní.
Společnost Microsoft však nedávno odstavila svůj starý prohlížeč Internet Explorer a místo toho pracuje ze všech sil na svém prohlížeči Microsoft Edge. Do něj neustále přidává nové a nové funkce pro zlepšení výkonu a zkrácení doby načítání. Díky novým úpravám prohlásila společnost Microsoft, že se jeho prohlížeč Microsoft Edge stal tím nejvhodnějším prohlížečem pro operační systém Windows 10, a to i přesto, že Google dneska vydává novou verzi svého prohlížeče, Chrome 91.

Dle údajů od společnosti Microsoft by nový prohlížeč měl mít optimalizovanou rychlost spouštění o 41%. Navíc má Edge oproti Google Chromu funkci automatického uvolňování systémových prostředků pro neaktivní karty. Jinými slovy, když máte otevřeno 30 karet, ale 20 z nich nepoužíváte, nebudou vám zabírat paměť RAM ani vytěžovat procesor.

Za zmínku stojí i fakt, že Microsoft se za účelem optimalizace jádra prohlížeče Chromium spojil se svou konkurenční společností a společně dokázali vylepšit třeba správu záložek. Díky tomu, že Google Chrome i Microsoft Edge mají společné jádro, promítne se tato změna do obou prohlížečů.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)