Foto: Pixabay

Vypadá to, že svět kryptoměn je přímo navázán na Elona Muska. Na jednu stranu je nutno přiznat, že právě svou nezávislostí na čemkoliv a komkoliv se kryptoměny vždy chlubily. Těžko říci, zda si Elon se světem kryptoměn jen hraje nebo zda se jedná jen o nešťastnou souhru náhod.

Všechny tyto skutečnosti podnítili skupinu fanoušků kryptoměn k tomu, aby založili novou kryptoměnu StopElon. Sami tvůrci upozorňují, že se nejedná o žádný aprílový žert, ale že jde o otevřené vyjádření proti Elonu Muskovi. StopElon se vyvinula z původního názvu FuckElon, který musel být pro hanlivý výraz zrušen.

Na některých burzách se již dá s touto kryptoměnou obchodovat. Zajímavé pak je, že na rozdíl od Bitcoinu, který po skandálu Muska vždy klesá, tato kryptoměna po skandálu Muska zvýšila svou hodnotu pětinásobně z původních 0,000035 Kč na 0,00022 Kč.

Hlavním cílem vývojářů této nové kryptoměny není zbohatnout. Cílem je vytěžit takový objem financí, který by stačil na nákup co největšího množství akcií automobilky Tesla, kde Musk vlastní pouhých 22%. Otázkou, kterou nikdo ještě nezodpověděl je, kdo bude ve skutečnosti vlastnit tyto akcie. Může se tak stát, že skupina těžařů bude vydělávat a investuje v podstatě do této kryptoměny spotřebovanou elektřina a na druhé straně budou vývojáři této kryptoměny, kteří zadarmo získají Muskův podíl v Tesle.

Zdroj: TomsGuide.com (odkaz)