Foto: Pixabay

Na trhu se objevila nová seznamovací aplikace Sparked, která je vyvíjena týmem společnosti New Product Experimentation (NPE) a pro přihlášení do ní musíte mít svůj vlastní účet na Facebooku. Zároveň se vás aplikace hned na počátku zeptá, proč si vy osobně myslíte, že jste dobrý partner. Po vyplnění odpovědi bude vše odesláno do Sparkedu k revizi a po schválení již můžete začít vesele randit. 

Následně vám aplikace zprostředkuje sérii krátkých čtyřminutových rande a pokud vzájemně uznáte, že chcete s partnerem prožít i další rande, daruje vám aplikace plných 10 minut. Rande jsou koncipovány formou videohovorů, aby se partneři mohli lépe poznat.  Na druhém rande si již musí partneři na sebe předat kontaktní údaje, protože po uplynutí 10-ti minutové časomíry již nebude možnost toho druhého jakkoliv kontaktovat. 

Toto je koneckonců označováno jako největší nevýhoda celého projektu. Navíc zde úplně chybí možnost zasílání přímých zpráv. V tuto chvíli běží celá aplikace pouze na webu a postrádá svou vlastní adaptaci na iOS a Android, čímž by se ještě více mohla přiblížit svým uživatelům. Online seznamování nabývá na popularitě obzvláště v dnešní době, kdy díky pandemii je mnoho lidí po celém světě v karanténně nebo nemůže zajít společně do restaurace či kina.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)